Известие

Collapse
No announcement yet.

Не пали , забива муцуна ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не пали , забива муцуна ...

Колеги имам малко въпросчета относно мойта 145 1.4 тс който може да помага Значи първия проблем е ,че колата забива муцуна на 4 500 оборота. Второ като съм на върло и потеглям от към двигателя се чува едно отчетливо "щрак".Трето отначало палеше от раз , а сега въртя 6-7 сек и настапвам леко педала на газта за да запали. Малко инфо : Ходих на диагностика всичко си беше ок ! Колата е с обикновена газова уредба !
    Last edited by Psycho87; d.m.y г., 23:55.
    Alfa Romeo 145 1,4 TS ALFA FOREVER,GOLF NEVER

Провери си свещите и кабелите> а за това със забиването на муцуната - вариатора.
    Колегите с TwinSpark ще кажат по-добре
    145 1.6 няма я вече

Comment

Първоначално публикувано от Adolf Покажи съобщение
      Провери си свещите и кабелите> а за това със забиването на муцуната - вариатора.
      Колегите с TwinSpark ще кажат по-добре
      Не е от вариатора,моят си трака и работата на мотора е добра,с изключение на шума.Диагностика е нужна при колегата
      Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
      Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

До колкото зная забиването на муцуната може да е и от дебитомер (Даже предимно от него е проблема) Аз лично нямам опит с колите на газ, но от познати знам, че трябва да се пали на бензин а не директно на газ. Дано съм бил полезен.
        Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
        Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
        Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

На диагностика ходих и всичко си беше наред.А иначе колата я паля парво на бензин и като поработи малко превключвам на газ.Мисля че дебитомера не играе роля когато е на газ ...

Comment

Първоначално публикувано от Psycho87 Покажи съобщение
            На диагностика ходих и всичко си беше наред.А иначе колата я паля парво на бензин и като поработи малко превключвам на газ.Мисля че дебитомера не играе роля когато е на газ ...
            Ами според мен проблема е свързан с реглаж на газовата. Явно не е като хората.

Comment

Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
              Ами според мен проблема е свързан с реглаж на газовата. Явно не е като хората.
              Колега проблема само на газ ли го има ? Ако е само на газ пробвай да смениш въздушният филтър , при мен беше това проблема . Също и един газоанализатор може да направиш да ти регулират сместа .

Comment

Вчера смених въздушния филтър , не е от това ! Проблема го прави и на бензин. Според мен е вариатор или соленоидна клапа , но защо на диагностиката не го показа като грешка ?

Comment

Първоначално публикувано от Psycho87 Покажи съобщение
                  Вчера смених въздушния филтър , не е от това ! Проблема го прави и на бензин. Според мен е вариатор или соленоидна клапа , но защо на диагностиката не го показа като грешка ?
                  Защото също има значение къде си ходил на диагностика. Има възможност наистина да не отчита тази грешка, но разбирачите на италианки веднага ще разберат
                  Arena Coast Customs

Comment

Аз съм от Дупница и тук няма кой да ми помогне за това я карах в сервиз на VW .

Comment

Най-добре погледни в раздела със сервизите в софия и си направи една разходка да ти я види човек който знае какво да гледа. София не ти е толкова далече.

Comment

Здравейте, моята е 146 1.4 Туинспарк, и също като натисна по ряско газта забива муцуната (нямам газово). Като поработи 5-10 мин. проблемът изчезва. Не мисля че е от дебитомера, той няма отношение с темп. на двигателя.

Comment

RahzeL прав си колега тия дни може да си направя една разходка , поне майсторите от форума си разбират от работата

Comment

Щом го прави и на газ и на бензин и не е от вариатора- или е запалителната си-ма(свещи,кабели,бобини) или е лоша центровка на ремъка(може би нз.)
                            145 1.6 няма я вече

Comment

Working...
                            X